"Régi présház: vinis hujatibus s bús kulipintyó fönn a dombtetőn bitangul: az egész hegy gazban usz," - Babits

Szeptember-október

2016/10/27. - írta: cserepj

Az előző bejegyzést ott hagytuk abba, hogy augusztus végére készen voltunk a bontási munkákkal és találtunk végre egy táti vállalkozót, aki bevállalta a folytatást. Alátámasztották a meglévő horcsik födémet és körbezsaluzták a megmaradt épületrész tetejét a födém megerősítéséhez.

szept_1_zsaluzva.jpg

7 cm beton került a meglévő födémre, ami hegesztett hálóval és távtartókkal össze lett hegesztve a 19. századból itt maradt vasúti sínekkel. Mindenki reméli, hogy ez így elég lesz és a heterogén szerkezet működni fog. 

szept_2_zsalufentrol.jpg

Erre a rácsra jött a beton. Elég magasan vagyunk fent a domboldalon, elég meredek úton kell feljönni, úgyhogy a készbeton ki volt zárva. Helyben dolgozta össze egy régimódi betonkeverő a hozott száraz alapanyagból a betont. Egy hétig jártunk fel naponta kétszer locsolni a felületét: elég meleg idő volt szeptemberben ezen a héten.

szept_3_locsoltbeton.jpg

Két hétig vártuk a szilárdulást. Már majdnem október volt, amikor folytatódott a munka és elkezdődött a falazás:

szept_4_elsoketsor.jpg

szept_5_negysor.jpg

Ez elég gyorsan haladt, egy héttel később már a koszorút betonozták:

okt_1_koszoru.png

Október közepén jött az újabb váltás: az ácsra vártunk két hetet. Október végén elkezdődött az ácsmunka, a faszerkezet elkészülte után épülnek majd az oromfalak. Ha az kész, jön a lécezés és a fóliázás. A cél: tél előtt legyen védett a belső tér esőtől és hótól.

2016_okt_teto.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://latinpince.blog.hu/api/trackback/id/tr6111844479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása