"Régi présház: vinis hujatibus s bús kulipintyó fönn a dombtetőn bitangul: az egész hegy gazban usz," - Babits

Bontottunk

2016/09/08. - írta: cserepj

Június és július a bontási munkákról szólt: elképesztő mennyiségű újrahasználható kő jött ki az emeleti falakból, amiket még a kerítéshez és a támfalakhoz fel fogunk tudni használni.

pince_bontas4.jpg

pince_bontas2_1.jpg

Szerettük volna augusztusban elkezdeni a födémmegerősítést és a falak felhúzását, de a korábban megbeszélt kőműves csapat elérhetetlenné vált, és mire találtunk egy céget, aki elvállalta a feladatot, eljött a szeptember. 

Sok eső esett:

pince_bontas3.jpg

Ki lettek bontva az ablakok az eredeti szélességre és kívül is le lett verve a vakolat. A felirat is eltűnt. Ezek a képek az utolsó pillanatokat mutatják mielőtt jöttek a munkások leverni:

pince_bontva.png

Az esők rendesen átáztatták a falakat és a födémet. A vakolat leverése után előtűnt a pince boltíve is: 

pince_bontas2.jpg

Itt tartunk most, ma kezdték a födémmegerősítést zsaluzni, jövő héten betonozás, száradás után pedig emelkednek majd az új emeleti falak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://latinpince.blog.hu/api/trackback/id/tr9511689377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása